Bjørnsonfestivalen 28. august
liv arnesen, foredragsholder, foredrag, tale, speaker, lecture, sydpolen, nordpolen, access water,
1306
post-template-default,single,single-post,postid-1306,single-format-standard,eltd-core-1.2.1,borderland-child-child-theme-ver-1.0.0,borderland-theme-ver-2.5,ajax_fade,page_not_loaded,smooth_scroll, vertical_menu_with_scroll,wpb-js-composer js-comp-ver-6.9.0,vc_responsive

Bjørnsonfestivalen 28. august

Bjørnsonfestivalen 28. august

Skjermbilde 2014-08-28 kl. 11.11.44 BjørnsonfestivalenDragningen ut
Liv Arnesen, Kjetil Østli og Arne Johan Vetlesen i samtale om det moderne mennesket og vårt forhold til natur og friluftsliv.
Vi mennesker har levd mye lenger utendørs enn innendørs, og gjennom hundretusenvis av år som jegere og sankere utviklet vi en fysikk og et psyke som var tilpasset et liv i naturen. I dag har vi fått en kultur hvor vi i større og større grad tenker at vi står over eller utenfor naturen istedenfor at vi er en del av den. Bedre blir det ikke av at vi forlater landsbygda i ekspressfart, leg¬ger bygder og gårdsbruk øde, men når tidsklemma og det moderne livet tar på, sitter mange av oss lengter. Ut. Vi har invitert tre personer til en samtale om forholdet vårt til natur og frilufstsliv. Om hvor vi kommer fra, tilhørighet og hva det gjør med oss å være ute. Om naturen som et sted for å gjenvinne balanse og få oversikt, men også i stigende grad som arena og kulisse for konkurranse og prestasjoner.

Arne Johan Vetlesen er forfatter, skribent og filosof med etikk og moral blant sine hovedarbeidsområder. Liv Arnesen er lærer, polfarer, forfatter og eventyrer. Hun har vært på talløse ek¬spedisjoner og er blant annet den første kvinnen som gikk alene til Sydpolen uten støtte eller forsyninger. Kjetil Østli er forfatter og journalist og en av grunnleggerne av nettstedet Harves.as, et nettsted for mennesker som lengter ut. Arrangementet er et samarbeid mellom Bjørnsonfestivalen og Molde og Romsdals Turistforening.

Dato: torsdag 28.august
Sted: Teatret Vårt
Pris: 150/100,-
Tid: 19:30 – 20:30